Als de hond de cursus gehoorzame hond 2 heeft gevolgd en geen problemen meer heeft op het gebied van de opvoeding, dan is inschrijving voor G&G-basis mogelijk.
G&G is de afkorting van gedrag en gehoorzaamheid. In deze cursus leg je de basis voor toekomstige officiële G&G-examens en wedstrijden die afgenomen worden door Cynophilia (www.Cynophilia.nl).


De nadruk ligt op het trainen: er wordt veel aandacht besteed aan het volgen van zijn eigenaar. Dit houdt in dat de hond met zijn schouder ter hoogte van de knie van zijn mens, met volle aandacht mee moet lopen. Ook oefeningen als 'zit' en 'af' komen hier weer aan bod. Nu verlangen wij echter van de hond dat hij een aantal minuten achter elkaar in dezelfde positie blijft. Het 'komen op bevel', ‘terug plaats’, 'staan en betasten' en 'gebit tonen' zijn ook oefeningen die bij deze cursus aangeleerd en/of geperfectioneerd worden.
Deze cursus wordt afgesloten met een clubexamen.

Hondenhobby

hondenhobbySpeciale kortingen voor leden van de KC! Hondenhobby is de leukste hondenwinkel van de Veluwe met een zeer breed assortiment “hondenspullen”.
Van hondenvoer tot hondenjassen.
(En ehh.. ook spullen voor de kat...)

Bezoek de website

Boektip

boektip karakterhondenWelke hond past bij mij?
Zoek het op in het boek "Karakterhonden - karakterbazen" van Sacha Gause en Nicky Gootjes
Deze encyclopedie beschrijft niet alleen het uiterlijk, maar ook de karaktereigenschappen van de diverse rassen uitgebreid, objectief en op basis van de ervaringen van vele eigenaren. Uitgever: Fontaine Uitgevers BV ISBN: 9059560442

Aanrader

hondenlevenlang boekcover

Een hondenleven lang
fysiek en mentaal in balans:
elke pup een goede start


Auteurs: Martine Burgers en Sam Turner
Uitgeverij: Edicola Publishing bv
ISBN 978-94-91172-81-6
Lees de boekbespreking  >>

Ga naar boven