gehoorzame hond 1
Gehoorzame hond 1 volg je na de pubercursus. De naam zegt het al: het doel is een gehoorzame hond. En natuurlijk een plezierige mens-hondrelatie. Deze cursus borduurt verder op de oefeningen die tijdens de pubercursus geleerd zijn, zoals o.a.: ‘zit’, ‘af’, ‘hier komen’, ‘los’ laten van voorwerpen als jij daar om vraagt en het netjes meelopen aan de riem.

Ook honden die ouder zijn kunnen baat hebben bij de cursus gehoorzame hond 1. Denk bijvoorbeeld aan honden die uit het asiel komen of via een rasvereniging worden herplaatst. Het is dan prettig voor de nieuwe baas om bij het opvoeden begeleid te worden.
Na deze cursus gehoorzame hond 1 beheerst jouw hond de basisoefeningen en kan hij doorstromen naar gehoorzame hond 2 of (als de hond minimaal 1 jaar is) naar behendigheid of flyball.

gehoorzame hond 2
Deze cursus zet de puntjes op de i en gaat een stapje meer richting training. Naast het herhalen van de basisoefeningen, maken we een begin gemaakt met oefeningen zoals ‘volgen’ en apporteren.
De meeste honden die aan deze cursus deelnemen zitten midden in de puberteitsfase. Een moeilijke periode waarin honden hun bazen soms danig op de proef stellen. Het is niet ongebruikelijk dat honden in deze leeftijd op slag alles zijn "vergeten" wat ze tot dan toe geleerd hadden. Het is dan zaak om duidelijk en consequent op te treden en soms betekent dat je weer een aantal stapjes terug gaat in de opvoeding.
Na de cursus gehoorzame hond 2 staan alle mogelijkheden voor jou en jouw hond open en kunt je doorstromen naar de G&G-basis, behendigheid en flyball.
Het uiteindelijke doel van de gehoorzame hondcursussen is dat je plezier van en met jouw hond hebt en dat hij geen overlast bezorgt aan zijn omgeving. Dit kan ertoe bijdragen dat het beeld van honden in het algemeen in onze huidige maatschappij een positiever karakter krijgt.

sterkliniek

hondenhobby

Ga naar boven