Treibball, een sport voor jong en oud!

treib1Treibball is een jonge onbekende sport. Momenteel een snel groeiende teamsport voor de hond en zijn handler.  De hond leert, op aanwijzing, grote ballen naar het doel te pushen! Het vraagt een goede samenwerking tussen handler  en hond. Treibball is een weinig belastende sport, daarom voor iedere mens-hondcombinatie, jong of oud, uit te voeren!

Treibball in zijn werk
Bij treibball is het de bedoeling dat er uiteindelijk met 8 ballen gewerkt gaat worden. Deze liggen midden in een groot veld, in een driehoek. Net als bij poolbiljarten. Als baas sta je bij het doel. Je moet je hond aansturen om zo snel mogelijk de ballen om beurten naar het doel te pushen. Je mag hierbij gebruikmaken van stem, handgebaren of fluitsignalen.
Het leuke is dat er aan dit spel allerlei elementen toegevoegd kunnen worden. Zo kun je de hond een bepaald parcours en spelvariaties laten verrichten.

Aanschaf
Iedere cursist die deelneemt aan treibball heeft beschikking over materiaal (geschikte treibballen) van de KC.
Tijdens de 1e les kan bij de instructeur ook een eigen treibball aangeschaft worden die aan de eisen voldoet. De kosten voor de bal bedragen € 15,00.

Eisen
Eisen die aan deze cursus gesteld worden zijn dat de hond de commando’s zit, af en blijf beheerst, dat de hond los kan werken en op commando hier komt. In de loop van de cursus zal de hond op aanwijzing van de baas gestuurd moeten kunnen worden.  Voorafgaand aan deze cursus moet de hond de cursus Gehoorzame Hond 1 hebben gevolgd. In overleg kan hier vanaf geweken worden. Dit ter beoordeling van de instructeur.
We trainen iedere week.

treib2Lessen treibball
We werken met kleine groepen (maximaal 6 cursisten). Het voordeel hiervan is, dat we alle aandacht kunnen geven, om iedereen op eigen niveau verder te helpen.
In de beginnerscursus wordt er kennis gemaakt met de sport. Je hond leert de basiscommando’s, zoals achter de bal positie innemen, maar ook de bal naar je toe pushen.
Bij de gevorderden wordt er gewerkt met meerdere ballen. We gaan dan van 1 naar 3 ballen werken. Tevens volgen er andere uitdagingen om je hond goed, gecontroleerd te sturen in diverse spelvariaties.

De cursus wordt gegeven in blokken van 12 lessen en kost € 62,50.

Enthousiast geworden? Opgeven voor deze cursus?

Aarzelt u dan niet, want ook voor deze cursus geldt: vol = vol.
Opgeven kan hier 

Hondenhobby

hondenhobbySpeciale kortingen voor leden van de KC! Hondenhobby is de leukste hondenwinkel van de Veluwe met een zeer breed assortiment “hondenspullen”.
Van hondenvoer tot hondenjassen.
(En ehh.. ook spullen voor de kat...)

Bezoek de website

Boektip

boektip karakterhondenWelke hond past bij mij?
Zoek het op in het boek "Karakterhonden - karakterbazen" van Sacha Gause en Nicky Gootjes
Deze encyclopedie beschrijft niet alleen het uiterlijk, maar ook de karaktereigenschappen van de diverse rassen uitgebreid, objectief en op basis van de ervaringen van vele eigenaren. Uitgever: Fontaine Uitgevers BV ISBN: 9059560442

Aanrader

hondenlevenlang boekcover

Een hondenleven lang
fysiek en mentaal in balans:
elke pup een goede start


Auteurs: Martine Burgers en Sam Turner
Uitgeverij: Edicola Publishing bv
ISBN 978-94-91172-81-6
Lees de boekbespreking  >>

Ga naar boven