Canicross is samen met je hond hardlopen. Lekker buiten, bij voorkeur op onverharde paden. En waar kun je dat nu beter doen dan in de bossen rondom Ermelo?

Canicrossen is waarschijnlijk ontstaan uit skijöring, waarbij iemand op ski’s zich voort liet trekken door een hond. Hoe de ontwikkeling ook gegaan is, zo’n 20 jaar geleden kwam Canicrossen voor het eerst vanuit Canada naar Europa. In Frankrijk werd de sport voor het eerst beoefend, al gauw gevolgd door België en Engeland. Sinds 2009 bestaat er in Nederland een officiële vereniging (Canicross Nederland )die ervoor gezorgd heeft, dat Canicross snel aan bekendheid en populariteit gewonnen heeft.
 
Canicross: Iedereen kan mee doen
Canicross is heel laagdrempelig en bij uitstek geschikt om recreatief te beoefenen.
Iedereen kan op zijn of haar niveau mee doen. Jong en oud, ervaren hardloper of niet, of je een grote, snelle hond hebt of een klein hondje met korte pootjes: voor iedereen is Canicross geschikt. 
 
Bovendien is deze sport goed voor de hond; de hond is een duursporter van nature en met deze tak van hondensport wordt voldaan aan de intrinsieke behoefte van honden om te bewegen. Fysiek is deze sport weinig belastend en daardoor geschikt voor bijna alle honden.

 

Trainen
Elke hond kan hardlopen. Maar om goed op elkaar ingespeeld te raken, is het handig om een paar keer met de hond te oefenen. Bij Canicross lopen de meeste honden in een tuig en ze mogen trekken, dat betekent wel dat je harder loopt dan zonder hond. En daar moet je even aan wennen om een goed ritme te krijgen en uit te zoeken wat voor jullie beide een prettig looptempo is. Ook is het handig als de hond op commando naar links en naar rechts gaat.
Voor tips: www.canicrossnederland.nl onder training/tips.
 
Samen trainen
Het leukste is natuurlijk om samen in een groepje te trainen. Je kunt van elkaar leren en de honden wennen er aan dat er ook andere honden in de groep hard lopen. O.l.v. Annemieke Dolron loopt een trainingsgroepje elke zondagochtend om 11.30 op de Groevenbeekse Hei of op andere locaties in de regio. Ook doen lopers regelmatig mee een groepje mee aan Canicrosswedstrijden.
Opgeven voor dit loopgroepje kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 06-83979007

 

Ga naar boven